Thursday, 17 December 2009

Stress ke?

I have completed one training for this year 2009. KPI met! See the cert (with smile... hehe)

Ques 1: Kenape stress management, tgh stress ke?
Ans 1: Dulu ye, tp skrg tidak lg.

Ques 2: Effective ye eTraining ni? Boleh ilangkan stress...
Ans 2: Hahaha....takdelah. Stress ilang seblm buat trening ni lg :)

Ques 3: Ape yg menyebabkan stress tu?
Ans 3: Overload with pile of job and me myself did not effectively manage the whole thing.

Bos saye kate 'We are now in fire-fighting situation. Wat we should do is to work hard now, thinking. Implement the next best thing to resolve not only current issue but as well the foreseen coming issue'.
Ques 4: Would I be able to do as the above?
Ans 4: InsyaAllah. To do this is not an easy job which can be done in a day. I received an advice from an older man, he said 'Siti, when you initiate, you have to take initiative to lead, or else it would go nowhere' ... which is so true.

Bos saye ade kate jugak (mase tgh pressure ni), 'Siti, Allah bagi kita beban setakat mane yg kita mampu tanggung....'.
Ques 5: Nak tambah kejer yg ade ni ke? (dlm hati saye berkate.... :p~~~)
Ans 5: Ye. Tepat sekali. Kejer telah di tambah, saye kene redha dan berusaha lagi di masa hadapan... (Sebak jugak saye.... but now, since i am no more under pressure, i am looking forward for it... hehe)

Back to the training...
Ques 6: Wat did u get from the training?
Ans 6: Secare summary nyer, saye senaraikan seperti di bawah.
- Pressure is good. Kalo takde pressure, nnti takde motivasi nak wat kejer, takde momentum org kate
- To look pressure on positive side. Look for opportunities...
- Byk lagi. Kalo saye trgkn dkt sini, korang dah tak payah pulak nnti wat training Stresss Mgmt tu... Pi enroll sendiri la :p~~~

Ques 7: Wat you would like to share with others?
Ans 7: Kalo stress jgn sendiri2. Share it with colleagues, friends, family or etc. Not to mengadu domba, but they might have different views which may help you to see clearly the caused and what need to be done.

Ques 8: Ape yg penting?
Ans 8: Kerjasama!!!!

Konklusi: Bagus eLearning ni. Tak payah nak attend two days training dkt Undercroft which can affect two days of workload pending atas meja. Watmore, I can enroll to the eLearning module/training at home. Else than doing beading, Sudoku, boring2 boleh layan eLearning ni...

So others, dah met KPI tahun ni ke??? Buat la eLearning tu, I took 3 days to complete the Stress Management module....hehehe. Jangan asik dok layan Facebook yg skrg ni menjadi fenomena.... blogging fenomena ke? Tak kot. Sbb nyer II yg ketinggalan.... hahahaha

No comments:

The text you want changed to the font specified above Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...