''

Wednesday, 28 September 2011

Amukan Gu@Pitto

Again, this is about Gu@Pitto. Gu yang mengamok. Tragedy happenned somewhere in the early of 2010 if i'm not mistaken. Maybe he got frustrated becoz i left him alone at home. Me went to office and usually will be back home late at night. So when arrived Gu will be waiting in front of the door with mata yg bersinar (nak manje la tu konon). I left him wif plenty of food. Ayam goreng (his fav) and friskies. Kalo kat umah dkt sg manik sebok dia nak makan friskies Mode. Bila dah tinggal sorang2 kat umah, takde pulak dia melahap nak makan friskies tu kan. Ngade2 betol.
Amukan Gu@Pitto. Gu, kakso nak wat esemen la. Habis buku kakso kamu baham.
My mom pesan, kalo tido tutup pintu bilik. Jgn bagi Gu masuk, nnti kalo dia tension habis kene gigit dgn Gu ni. Which is true. Gu adelah seekor kucen yg ganas. Walaupon dia bantut tak besor2, tp Gu adelah sangat aktif dan ganas. Kalo dia mengiau kita tak layan, pernah tak semena-mena Gu meloncat2 & gigit kaki saye yang jauh lagi besar dr dia. Tgk lah kecomelan dia di kala dia behave. Tp jika dia tension, dgn tak ragu2 Gu akan mengkokak orang.

Walaupon begitu, Gu cukup takut dgn orang yg tak di kenali. Pernah mase student came to my house, Gu ran to me and menyorok dlm my kain telekung. The student eagerly nak dukung Gu. I asked them just to keep silent for a while biar Gu ni igt diaorg dah balik. After few minutes, Gu jenguk dr my kain telekung, then bila dia nampak the student masih ade lagi, terus dia sambung nyorok. Jadi terpakse lah i dukung Gu & pass dkt student tu. Tp kene pegang kuat2 coz Gu keras kan badan dia & dlm keadaan bersedia nak cabut lari. 
Gu accompanying me watching tv. Citer Kekasihku Seru. Seram~~~


Gu buat muka tension tidur nyer di ganggu

Gu cuba melelapkan mate bersame abg Mode




4 comments:

Rosmawati Yusof said...

Hi Gu, nakai yer.....

Nazirah said...

ganas2

Zubeq Ance said...

Rosmawati > Gu memang sangat notty

Nazirah > ini la kucen yg suka menggigit org. Tp bila nak sumthing dia pandai dtg manje2 seat on our lap dgn sopan nyer

ItaJeff said...

Salam...hi...salam kenal...wah kat sinipun ada meow2 yg comel...suka suka suka!!! :D..
thx sbb join sharing the love...nnt email alamat kat rnitajeff@yahoo.com k, sy nk kirim notabuku meow..;)..

The text you want changed to the font specified above Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

''